Blog

Stam de vorba astazi cu Alexandru Teodorescu despre pasiunea pentru sport si cum te formeaza ea pentru activitatea din campul muncii.

Alexandru Teodorescu este avocat in echipa Grecu & Asociatii si conduce departamentul de Litigii si Corporate, dar inainte de asta a facut sanie si a fost in echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de Iarna Sochi 2014.

Intrebare: Ce inseamna sportul pentru tine? Ce ai primit si ce ai invatat din perioada in care ai facut sport?

Pot spune fara sa gresesc ca sportul este motivul pentru care o mare parte din lucrurile din viata mea s-au intamplat.

Sportul este, in primul rand, un profesor excelent. Te invata disciplina, te invata demnitatea (cum sa fii demn si cand castigi, dar si cand pierzi), te invata despre cum sa gestionezi momentele de varf, dar si pe cele mai putin bune si, cel mai important, te invata sa muncesti zilnic ca sa fii mai bun si pentru a atinge un obiectiv pe care vrei sa il atingi.

In acelasi timp, facand sport, am capatat o organizare pe care trebuie sa spun ca altfel nu as fi avut-o (nu ma pot lauda cu skill-uri native prea stralucite la acest capitol), dar care este un asset extrem de util azi, avocat de business fiind.

Cred ca tot ce sunt eu astazi are la baza, printre altele, experienta pe care am avut-o ca sportiv, si, in particular, ca sportiv urmarind visul olimpic.

Intrebare: Ce inseamna echilibrul pentru tine si cum iti pastrezi tu starea de relaxare si de echilibru?

Desi poate suna hilar, am inceput sa descopar echilibrul atunci cand am renuntat sa il caut cu orice pret. La mine, ecuatia echilibrului e destul de simpla si se rezuma la un singur cuvant: rezilienta.

Concret, iau toate lucrurile care vin asa cum sunt, prioritizez si fac ce pot. Poate sunt perioade in care sunt mai mult in priza si timpul liber e mai rar, insa sunt alte perioade in care este invers.

Secretul, daca il pot numi asa, este ca accept lucrurile asa cum sunt. Cand simt ca e nevoie, ma odihnesc, iau pauze, insa bottom line, iau lucrurile asa cum vin si nu ma incarc cu presiune pentru lucruri ce nu le pot controla.

Intrebare: De cate ori ai cedat nervos in competitii?

Aici ai pus punctul pe I. Sportul pe care l-am facut eu necesita o stapanire de sine extraordinara, pentru ca este un joc in care trebuie sa respecti la virgula legile fizicii. O intrare cu o palma mai la stanga decat trebuie si te trezesti rasturnat.

De felul meu sunt un tip destul de emotiv, iar in prima parte a carierei mele in sport, trebuie sa recunosc ca am fost depasit de emotii si am ratat cateva concursuri. Sigur, asta m-a pregatit foarte bine pentru meciurile din instanta de astazi. 😊

Intrebare: Ce te ajuta sa ramai la fel de motivat si plin de energie?

Nu pot spune ca am o motivatie anume. De la 5 ani mi-am dorit sa fiu avocat. Practic, ma trezesc in fiecare dimineata cu ideea ca imi traiesc visul si restul cam vine de la sine.

Intrebare: Cum crezi ca ajuta terapiile complementare in performanta?

O intrebare buna. O sa incep prin a spune ca mi-as fi dorit sa fi avut o asemenea resursa in perioada in care am facut sport.

Atat din perspectiva  psihica (sunt 100% convins ca orice echipa nationala de orice sport ar trebui sa aiba un psihoterapeut full-time), dar si fizica. Concursurile erau in fiecare saptamana si, intre fiecare locatii de concurs  trebuia sa ne deplasam, fie cu microbuzele, fie cu avionul, ceea ce rezulta intr-o oboseala destul de acuta.

Cred ca performanta, pe langa multa dedicare, presupune si investirea in resurse care sa sprijine rezultatele.

Intrebare: Ce te astepti sa gasesti la un astfel de centru?

Multa deschidere. Dar o sa vin si putem sa discutam din nou, sa iti spun ce am gasit.

Intrebare: Care ar fi mesajul tau pentru cei care ne urmaresc si cand vii la masaj sau alta terapie? 😊

Just go for it, for it’s for yourself! 😊

Mai este putin si primul centru Higherself – centru de medicina alternativa prin terapii complementare – isi va deschide portile.

Pana atunci, putem sa facem sesiuni de terapie online si sa discutam pentru a depasi cu bine aceasta perioada.